Türkiye’de Toplum Destek Projeleri (TDP’ler), belediyeleri hizmetleri daha iyi ve daha kapsayıcı hale getirme konusunda desteklemektedir. TDP’lerin odak noktalarından biri daha fazla ve daha iyi psikososyal destek sağlamaktır. Belediyeler, toplum projeleri aracılığıyla erişilebilir hizmetler sunarak ruh sağlığı sorunları konusunda farkındalık kazandırarak ve ruh sağlığı üzerindeki kalıcı izleri azaltarak hizmet sunmaktadır.
Örneğin Şanlıurfa[ML1] Büyükşehir Belediyesi, Belediye Göç Dairesi bünyesinde bir yardım masası ve gezici sağlık ekibi kurmuştur. Proje, sağlık ve psikososyal hizmetlere erişimi sınırlı olan kırsal kesimde yaşayan engelli ve kronik hastalığı olan bireylere ulaşmayı amaçladı. 2.000 engelli, PDS seanslarından yararlandı. Seanslar hane ziyaretleri yoluyla gerçekleştirilmiştir veya göç bölümünün sağlık merkezinde sağlanmıştır. Genellikle akut bir sorun olup olmadığını belirlemek için bir seans yapılır ve ihtiyaca göre danışanlar ilgili kurumlara yönlendirilir.
İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi, mültecilere PDS hizmetleri sunmak için kurulan Göçmen ve Mülteci Koordinasyon Merkezi’ni kurdu. Psikologlar mültecilere tavsiyelerde bulunmakta ve daha ciddi ruh sağlığı sorunları olanlarına hastane psikiyatri tesislerini önermektedir. Merkez ayrıca insanların topluluğa uyum sağlamasına ve ilişkiler kurmasına yardımcı olmaya çalışmakta, böylece kişilerin genel refahını artırmaktadır. Destekten 400 kişinin faydalanması bekleniyor.
Genel olarak, şu ana kadar 4.185 kadın ve çocuk TDP’ler kapsamında sağlanan PDS hizmetlerinden yararlanmıştır. 1.016 çocuk ve genç, sanat ve spor yoluyla koruma faaliyetlerine katıldı.